fredag 12 juni 2009

En regnig dag.

Förra helgen 4-6 maj var vi nere i Skene på folkracefestival. Det var roliga dagar det, med ganska bra väder fast de hade lovat regn. Några få droppar kom det men inget mer än det. Nätterna var något kalla vilket de 4 barnen påpekade då de faktiskt låg i tält. Jag är glad för den lilla stugan vi hyrde. Jag och väninnan delade stuga med våra 2 hundar och Claes delade stuga med sin kompis och tillika mekaniker. Som ni ser på bilden blev hundarna Magna och Nikita lite bortskämda...

Fredagen var det seniorkval, då körde Claes och han tog en heatseger fast det ena stötdämparfästet var löst. Han gick dock vidare till söndagens tävling. Bra gjort för att vara den 4e tävlingen. Under lördagen var det Jonas tur att tävla. Hela juniortävlingen var på lördagen och Claes hade tid att se när Jonas körde eftersom han inte skulle köra själv på lördagen. Ja, Jonas körde väldigt bra men det räckte inte. 2a heatet körde han jättebra och låg 1 men styrväxeln pajade och bilen styrde själv upp på en gräsvall. Fruktansvärt irriterande för Jonas. Hans mekaniker lyckades dock laga detta lilla fel innan sista heatet så Jonas fick köra, men det gick inte så bra men han körde snyggt.

De andra 2 förarna som vi umgås med kvalade under lördagen och båda gick vidare till söndagens tävling. Under söndagen gick det med en väldig fart. Jag stod mest och filmade så jag såg inte bilarna i närbild förrän dagen var till ända nästan. Claes tog sig till semifinal tillsammans med kompisen Johan. Claes tog starten men trots det så vann Johan och Claes kom 3a. Inte dåligt alls! Johan tog sig till C-final och blev 2a. Så summa sumarum vi är jättenöjda med helgen.

I tisdags var Turbo med matte här och tränade lite lydnad. Det gick över förväntan för både Turbo och Magna. Efter en stund på gärdet gick vi ner till sjön och tränade vattenapport och det gick också bra. Magna fick dock problem eftersom hon inte gärna badar i sjön och Turbo försvann långt ut i vattnet för att hämta sin apport. Det såg jätteroligt ut när hon försökte att simma ut till honom för att se till att han kom in i land igen. Hon morrade åt honom så fort han satte tassarna i land precis som om hon läxade upp honom för hans upptåg. Vi ska se nu till helgen om vi kan ta en omgång till, får väl trotsa regnet för det skulle det visst bli hela helgen verkar det som.

Det är Turbo som är den lilla orange pricken till vänster på bilden och den fega Magna som synes försöka ta sig upp på land igen.

Tja det var allt för denna gång så blogga lugnt och se upp för vattenpölarna...

2 kommentarer:

  1. Jösses så bra de gick för er i helgen. a hos såg bra rolig ut i vattnet Magna gumman// Malin

    SvaraRadera
  2. Nu får du allt uppdatera lite.....// Malin

    SvaraRadera

Alla helgona var det ju...

Alla helgona var det ju...
Ett alster av Johanna.