onsdag 16 september 2009

Nästan sommar igen!

En så´n härlig helg och början på veckan. Det har varit solsken hela tiden och hyfsat varmt. Vi har varit ute en del i det härliga vädret.
I måndags var det dags för kurs igen och den kvällen var härlig. Något kallt det sista innan vi for hem men annars helt ok. Magna fick springa och visa att hon faktiskt kan komma på inkallning fast det är 5 andra som skall göra samma sak samtidigt. Kanonbra gick det. Vi gick lite "fint" också, nackdelen är att det går åt typ 1 kg godis varje kurstillfälle. Kan ju säga som så att hon äter inte något annat än godis på måndagar.
Under kaffet pratade vi om positiv förstärkning, att man berömmer och inte använder det fula ordet Nej. Instruktören tog fram boken "Klickerträning för din hund" av anledningen av den positiva förstärkningen. Man behöver inte använda klicker för att kunna träna positivt. Mycket prat kring detta blev det. Vi pratade om möten med andra hundar, hur man skall göra för att undvika "kampen" mellan hund och matte. Matte av den enkla anledningen att vi nästan bara är mattar på kursen.
Som sagt så var det en härlig och givande kväll, nackdelen är att det snart är slut. Nedräkningen har börjat och vi måste komma på något bra trick till avslutningen. Det har dykt upp några ideer som måste testas så det är vad vi skall ägna veckans träning åt. Plus de andra sakerna som vi skall kunna innan avslutningen.
Tyvärr var inte Turbo med denna veckan så han får i läxa att ta igen det han missade :) Magna kan hjälpa honom med det om han vill.
Tja det var allt för denna gången. Skall köra ett litet pass nu innan det är dags för den andra skolan som tyvärr inte är lika rolig längre. Det börjar dra ihop sig mot sluttampen där med vilket innebär ganska många krav. Puh!

Blogga lugnt!//Anette och Magna

1 kommentar:

  1. Kommer sliga hàlsninga frèn italien. Det gick bra ser jag ja ni far hjàlpa oss att komma i kapp. Ha det gott // MAlin

    SvaraRadera

Alla helgona var det ju...

Alla helgona var det ju...
Ett alster av Johanna.